PROBLEMELE ACIDOZEI

Organismul nostru este expus la o varietate de factori nocivi, mai ales din cauza stilului nostru de viaţă, în special alimentaţia şi consumul de băuturi inadecvate, ce nu contribuie la buna sa funcţionare.

 

Surplusul de kilograme transportate inutil de noi apare din cauza mediului intern acid. Ca mod de apărare, organismul produce celule de grăsime, pentru a ţine la distanţă acizii de organele noastre vitale.

Un organism acid, lipsit de oxigen, contribuie în mod semnificativ la apariţia alergiei. Durerea, inflamaţia, lăcrimarea, curgerea nasului, mâncărimea pielii, eczemele, sunt simptome care ne arată că organismul încearcă să scape de toxinele acide.

În cazul organismului prea acid, în care mişună tot felul de microorganisme dăunătoare simptomul cel mai important este starea de oboseală. Toxinele ce apar într-un organism cu un dezechilibru acido-bazic, împiedică absorbţia proteinelor, mineralelor şi nutrienţilor, rezultând astfel o ineficienţă a organismului de a produce enzime, hormoni şi alte sute de compuşi chimici necesari în a  produce energie celulelor.

Infecţiile din timpul copilăriei, erupţiile cutanate, aftele, inflamaţiiile urechii, amigdalitele, crampele intestinale, constipaţia sau diareea, pot fi cauzate în mare măsură de acidoza organismului matern.

Ţesuturile bolnave sunt acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt alcaline. Lipsa de oxigen şi aciditatea sunt cele două feţe ale aceleiaşi monede. Prezenţa oxigenului la nivel celular şi alcalinitatea sunt la fel, cele două feţe ale celeilalte monede – celulele sănătoase fiind alcaline, celulele bolnave acide. Acidoza sprijină dezvoltarea bolii, alcalinitatea optimă contribuind la dezvoltarea celulelor sănătoase. Având în vedere că apa alcalină furnizează celulelor un mediu alcalin respectiv un surplus de oxigen, mulţi experţi sugerează faptul că prin consumul de apă alcalină se pot preveni multe afecţiuni.

Surplusul de acid se poate neutraliza prin mai multe metode, dar cea mai simplă, cea mai eficientă şi nu în ultimul rând cea mai ieftină este prin consumul de apă alcalină.

Natura chimică al unui lichid, ca şi în cazul apei potabile, de a fi acid sau alcalin este dat de valoarea "pH". Abrevierea de pH provine din cuvântul latin "potentia hydrogenii" indicând natura chimică a unei soluţii (acide sau alcaline). Aceasta este o scală de la 0-14. Zona 0-7 este acidă, adică ionii de hidrogen sunt majoritari, iar zona de la 7-la 14 este alcalină, unde ionii de hidroxil (HO-) sunt într-un număr mai mare. Valoarea de 7,35 este considerată neutră din punct de vedere al organismului.